OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD MFC SI HEUSDEN-ZOLDER - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  4-2 (1-0)

DATUM 28-08-2009

DOELPUNTEN 1-0 14’ VERMEULEN Karel, 1-1 24’ CORTHOUTS Kevin, 2-1 28’ DI GIAMBATTISTA Gianni, 3-1 34’ MENTENS Roel, 3-2 38’ SALMY Nordin, 4-2 40’ ALDERS Kenny

VERSLAG Opnieuw een seizoen waarin het beker verhaal snel in mineur wordt beëindigd. Celtic had alles behalve doelpunten om de kwalificatie af te dwingen. Veldoverwicht en balbezit waren grotendeels voor de bezoekers dat zich echter stuk beet op een goed georganiseerde thuisploeg. Die thuisploeg kwam op een snelle counter dan toch eens alleen voor doelman Sacchini en Vermeulen zette de 1-0 op in een tot dan toe zeer gesloten partij. Celtic gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker en Corthouts treft daarbij al eens een keertje de paal. Net voor de rust krijgt nieuwkomer Akouz dé kans op de gelijkmaker, maar die heeft net iets teveel tijd nodig om te scoren en het bleef dus 1-0 aan de koffie. Na de rust eenzelfde spelbeeld met vooral veel balbezit en veldoverwicht voor de bezoekers die zich opnieuw stukbeet op de thuisploeg. Een goede thuisdoelman Biesmans hield Celtic aanvankelijk van de gelijkmaker, maar moest zich dan toch gewonnen geven wanneer Corthouts wat later buitenom ging en scoorde, 1-1. De thuisploeg leek de breken onder dedruk, maar kwam opnieuw op een vlijmscherpe counter op voorsprong via Di Giambattista. Celtic speelde zich opnieuw in de kijker en Bomboi miste voor open doel dé kans om opnieuw gelijk te komen. Het zou erger worden voor Celtic, wanneer Zolder opnieuw uitbreekt en via Mentens op 3-1 komt. Hét signaal voor speler/coach Ribeiro om voor vliegende doelman te kiezen. En onmiddellijk knalt Salmy op de paal. Uitstel, want nog geen minuut later zet hij voor en een Zolders been devieert de bal in eigen doel, 3-2. Celtic drukt en beukt, maar verkijkt zich in de laatste minuut op Alders, die de 4-2 eindzege op het bord plaatste en